Ta-La-Ni geeft een tafeltennis-clinic op Eben-Haëzer in Ottoland

De jeugdtrainers van Ta-La-Ni hebben dinsdag 12 maart 2024 een tafeltennis-clinic gegeven op de basisschool in Ottoland. 

De leerlingen die zich hiervoor opgegeven hebben, zijn in 2 groepen verdeeld. De eerste groep bestond uit 8 kinderen uit de groepen 5,6 en 7. Na de kennismaking demonstreerde de trainers Roy en Ad hoe een training eruit ziet. Ze lieten de basisslagen zoals forehand en backhand zien en ook de verschillende effecten die gebruikt kunnen worden. Na de demonstatie konden de kinderen zelf hun kunsten vertonen. Er waren grote bats, kleine batjes, grote ballen, kleine tafel en zelfs een minitafel waarop gespeeld kon worden. Aan het einde van de clinic hebben we nog een afvalrace gehouden. 

Hierna was het de beurt aan de tweede groep met 7 kinderen uit groep 8. Ook hier werd eerst een demonstratie gegeven en konden de leerlingen daarna zelf aan de slag. Het niveau van deze groep is beduidend hoger en het was goed zichtbaar dat ze al vaker tegen elkaar gespeeld hebben. Als afsluiting ook voor deze groep is een afvalrace gehouden. 

Ta-La-Ni bedankt de school voor de gastvrijheid en het is zeker voor herhaling vatbaar! 

Indien er scholen zijn die ook interesse hierin hebben, kunnen contact opnemen via mail: [email protected]  

De clinic is deze keer op de school zelf gegeven maar kan ook bij  tafeltennisvereniging Ta-La-Ni in Nieuwpoort georganiseerd worden.

Link naar de foto's en filmpjes van deze middag: 

https://photos.app.goo.gl/b9tdBkn31oaA5WxNA


Clubkampioenschappen junioren 2023

BETER LAAT DAN NOOIT.....
De uitgestelde editie van 2023 is op zaterdag 17.02.2024 gehouden. Enthousiast werd er in "Best Of Five" vorm een vijfkamp gespeeld. Uiteindelijk bleek maar weer eens dat je niet de grootste hoeft te zijn om als sterkste uit de bus te komen. Levi Kuijper mag de wisselbeker (dit keer iets korter dan) één jaar in zijn bezit houden. 
Volledige uitslag::

  • 1. Levi Kuijper
  • 2. Levi Ooms
  • 3. Daniel Trapman
  • 4. Ysabella Wulff
  • 5. Lucas Noorland 

LEKPONGERS TOERNOOI 2023

Roy den Hartog heeft in Ameide het Lekpongers toernooi 2023 gewonnen. 
In totaliteit waren er 18 deelnemers. 
Van Ta-La-Ni deden ook Rick Ouwerkerk William Mijdam en Leon Coolegem mee. 

EEN NIEUW SHIRT VOOR ALLE SPELERS


Met veel dank aan de vier sponsorbedrijven is er voor iedere speler van Ta-La-Ni een nieuw clubshirt gemaakt.
Trots gingen een aantal leden op de foto in de nieuwe outfit.
Er is bewust voor gekozen om de logo's op de voorkant van het shirt te plaatsen zodat deze goed zichtbaar zijn. (hoeft men niet achterstevoren op de foto...)
Gehurkt voor de groep spelers de vier shirtsponsors.
(van links naar rechts):
PONTMEYER / ROVANDA HANDEL & TECHNIEK / KOHLENBERG TIMMERBEDRIJF / VLOT STAAL

Wie is wat???

Jeugdleden luisteren aandachtig naar de voorzitter die uitleg geeft van wie de logo's zijn op de nieuwe clubshirts. Ieder sponsorbedrijf mocht een luid applaus in ontvangst nemen. 

Vrijdag 17 november 2023 is het jaarlijkse klaverjas-en whist-toernooi voor verenigingen en bedrijven gehouden bij Ta-La-Ni.

36 kaartliefhebbers beleefden een gezellige avond met, natuurlijk, wisselend succes.
De individuele 1e prijzen gingen bij het klaverjassen naar het duo Ton Eijkelenboom / Hans Ophorst. (Team Buitenhaven) en bij het whisten naar Gerrit de Kruijk (Transportbedrijf den Hartog).  

De wisselbeker plus eeuwige roem is gewonnen door:
KLAVERJASSSEN;
Team Buitenhaven, bestaande uit Geert Domburg, Ramon Sikking, Ton Eijkelenboom en Hans Ophorst.
WHISTEN:
Virtuele biljartvereniging De Klos, bestaande uit Peter den Hartog, Rinus Vink, Nico Ouwerkerk en 
Gerrit den Hartog .

Team

BUITENHAVEN

van links naar rechts:
Ton Eijkelenboom, Geert Domburg, Hans Ophorst, Ramon Sikking

Team

DE KLOS

van links naar rechts:
Rinus Vink, Peter den Hartog, Nico Ouwerkerk, Gerrit den Hartog (staat niet op de foto).

"NIEUWPOORT 740" toernooi 

gehouden op 20 oktober 2023

Ondanks het feit dat het toernooi gehouden is tijdens de herfstvakantie deden evengoed  17 spelers  van verschillende tafeltennisverenigingen mee.

Er werd in drie poules gestreden met een handicap-verrekening, zodat iedereen ongeveer evenveel kans op winst had. 
De betere spelers moesten hard knokken om de partij te winnen.

De organisatie had, naast een bloemetje voor de poulewinnaars, ook gezorgd voor een 'pakketje Nieuwpoort' voor alle deelnemers.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren leverde het uiteindelijk deze winnaars op (van links naar rechts):
Roy den Hartog (Ta-La-Ni)
Joop den Besten (Nileta)
Jan-Kees van Asperen (Ta-La-Ni)

POULE 1

1.. Jan-K. van Asperen  (TaLaNi)

2. Leon Coolegem  (Ta-La-Ni)
3. Frans de Jong (Nileta)
4. Marianne Westhoek (TaLaNi)
5. Louwrens Notenboom                  (Nileta)

POULE 2

1. Roy den Hartog (Ta-La-Ni)
2. Willem Veenvliet                       
    (Lekpongers)
3. Hugo Baas (Nileta)
4. Peter v.d. Koppel (Ta-La-Ni)
5. Rien Keppel (Ta-La-Ni)
6. Hyske Hijstek (Nileta)

POULE 3

1. Joop den Bes)en (Nileta)
2. Jan de Gans (Lekpongers)
3. Rick Ouwerkerk (Ta-La-Ni)
4. Richard Köhlenberg (TaLaNi)
5. Jan v.d. Berg (Ta-La-Ni)
6. Peter v.d. Breevaart (Nileta)

Ook Ta-La-Ni heeft dit jaar weer meegedaan met de Rabo CLubSupport actie. De actie hebben we vooraf gepromoot via deze website, Facebook en een mail aan de leden.  Alles bij elkaar heeft het een mooi bedrag van € 302,96
opgeleverd voor onze vereniging.
Veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft en natuurlijk ook de Rabobank voor deze fantastische actie. !!

JEUGD TRAINING CIRCUIT

Afgelopen maandag had de wekelijkse jeugdtraining een geheel andere invulling. Roy den Hartog en Ad Trapman hadden een heus training circuit in elkaar gezet. Een intensieve trainingsvorm met relatief weinig rust tussen de oefeningen. Het parcours was uitgezet over vijf speeltafels met ieder een andere discipline.  Aan de andere kant van iedere tafel troffen de jeugdleden één van de senioren aan waarmee 10 minuten achtereen een bepaalde behendigheid werd geoefend voor verbetering van de forehand / backhand / serveren / smashen / plaatsen van de bal. 
Uit de evaluatie na de training bleek dat de junioren het leuk gevonden hebben, Ad en Roy zijn voornemens om deze opzet vaker te organiseren.

Hieronder een aantal foto's van desbetreffende avond.
geplaatst op 07.09.2023

Super blij met het nieuwe clubshirt

Een aantal  jeugdleden mochten op de eerste trainingsavond na de zomerstop het nieuwe clubshirt in ontvangst nemen.  Richard Köhlenberg (één van de sponsoren was hierbij aanwezig). Uitreiking van de nieuwe shirts aan de senioren is inmiddels ook gestart. De jeugdleden die nog op vakantie zijn krijgen het shirt zodra ze weer komen trainen.  Op korte termijn hopen we een mooie groepsfoto te maken met zoveel mogelijk junioren en senioren samen met een afvaardiging van de vier sponsorbedrijven (Rovanda Handel & Techniek, R. Köhlenberg Timmerbedrijf, PontMeyer en Vlot Staal). 

Een bedankje waard....

Onderstaande drie kanjers hebben ervoor gezorgd dat de ramen en de luifel boven de voordeur weer stralend schoon zijn. 
HARTELIJK BEDANKT !!

Voor een volgende, meer uitgebreide, schoonmaaksessie hopen we  een beroep te mogen doen op medewerking van onze leden.
Immers 'vele handen maken licht werk'

ESTHER

RICHARD

MIRJAN

Ta-La-Ni heeft woensdagavond 14 juni jl. acte de présence gegeven tijdens de Zwemvierdaagse in zwembad De Dompelaar in Groot-Ammers

In die week vol sportieve uitdagingen hebben de twee jeugdtrainers Roy den Hartog en Ad Trapman één van onze tafeltennistafels naast het zwembad geplaatst waarop deelnemers spelenderwijs kennis konden maken met de tafeltennissport.

Er waren maar liefst ruim 300 inschrijvingen voor de Zwemvierdaagse. Heel mooi om te zien dat plezier, sportiviteit en saamhorigheid hand in hand gaan. Het mooie weer met een aangename temperatuur heeft zeker bijgedragen aan het succes.

CLUBKAMPIOENSCHAP SENIOREN 2023:
Vrijdag 2 juni jl. stonden 13 leden aan de start voor de uitdaging om zich een jaar lang clubkampioen van Ta-La-Ni te mogen noemen. Gezien het niveauverschil is besloten om het deelnemersveld in twee groepen te verdelen. Alle spelers met een ranking vanaf 1000 in  poule A, de overige spelers in poule B.  Poule A bestond uit 8 spelers, hierbij ging het om de best of three. In poule B waren 5 deelnemers, zij speelden best of five. Ondanks de warmte was het enthousiasme en de inzet van de individuele spelers groot.
Om de winnaar van poule A te bepalen was veel rekenwerk nodig. Vier spelers hadden namelijk 12 punten behaald. William en Jan-Kees hebben middels het doorrekenen van het onderlinge resultaat van desbetreffende spelers vastgesteld dat Roy den Hartog en Ad Trapman de halve finale mochten spelen voor de 3e plaats. Echter Ad besloot dat het voldoende was geweest waardoor de halve finale niet gespeeld is en Roy dientengevolge de 3e plaats op zijn naam mocht schrijven.
De finale ging tussen Jan-Kees van Asperen en Richard Köhlenberg. De eerste twee games waren voor Jan-Kees (11-7 / 11-8). In de derde game liet Richard zien dat er met hem niet te sollen valt en won overtuigd met 4-11. Het lukte Jan-Kees om zich in de vierde game te herpakken en won met 11-6. Het applaus, de felicitaties en de titel Clubkampioen 2023 zijn dus voor Jan-Kees.
In poule B was Leon Coolegem dé  absolute poulewinnaar, hij  won iedere partij met 3-0 en liet alle spelers van Ta-La-Ni 4 met lege handen staan............Chappeau Leon !!, 

EINDRESULTAAT:

Jan-Kees van Asperen 
Richard Kóhlenberg
Roy den Hartog
Ad Trapman
William Mijdam
René Roest
Rick Ouwerkerk
Henk de Gans
Leon  Coolegem
Marianne Westhoek
Henk Wiekart
Jan van den Berg
Rien Keppel

We mogen terugkijken op een geslaagde avond met dank aan Henk Wiekart voor de organisatie en aan Arie Boele voor het verzorgen van de innerlijke mens !!

De grote wisselbeker is natuurlijk voor de
CLUBKAMPIOEN


Een terechte winnaar van poule B. 
Leon wist namelijk al zijn partijen te winnen, dus dat verdient een bosje bloemen.


Een mooie en sportieve finale tussen
Jan-Kees en Richard.

De winnaar van de wisselbeker en de titel
clubkampioen 2023 is Jan-Kees van Asperen.

1. Jan-Kees van Asperen
2. Richard Köhlenberg
3. Roy den Hartog


Promotie / Degradatiewedstrijden eredivisie bij Ta-La-Ni

Zaterdag 6 mei 2023 was Ta-La-Ni gastheer voor promotie/degradatiewedstrijden eredivisie. Nog nooit werd er in de Alblasserwaard op zo'n hoog niveau getafeltennist. Bij de dames streden Tanaka uit Etten=Leur tegen Disnierats uit Hoorn om die ene plaats in de eredivisie. Bij de heren stonden het Leidse LTTV Scylla tegenover TTV Hilversum. 
Het leverde mooie en spannende wedstrijden op die gadegeslagen werden door een groot aantal tafeltennis-fans, zowel meegekomen met de bezoekende teams als vanuit Nieuwpoort en omstreken,
Uitslag:
Disnierats - Tanaka                   4-3
TTV Hilversum = LTTV Scylla  4-2

Hieronder een aantal foto's van de spannende en sportieve zaterdagmiddag:

Afscheid

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 4 april 2023 is afscheid genomen van Rien Keppel als bestuurslid. Rien maakte zestien jaar deel uit van het bestuur,.
Gelukkig blijft Rien als speler én vrijwilliger actief betrokken bij de vereniging.

Huldiging tijdens Ledenvergadering

Tijdens diezelfde Ledenvergadering mochten Henny Ros en Marianne Westhoek een bos bloemen in ontvangst nemen. De huldiging was vanwege het feit dat Henny 50 en Marianne 40 jaar lid zijn van Ta-La-Ni. Waarvan Henny inmiddels al 32 en Marianne 22 jaar deel uit maken van het bestuur. !!

Dubbelkampioenschappen Senioren

Donderdag 26 januari 2023 was het weer tijd voor de jaarlijkse dubbelkampioenschappen senioren. De formatie van de koppels is gedaan aan de hand van ieders persoonlijke ranking.. De speler met de hoogste ranking vormt een duo met een speler met de laagste ranking, dit systeem gaat door totdat alle deelnemers zijn gekoppeld aan hun duo partner. De avond leverde spannende wedstrijden op  De finale ging uiteindelijk  tussen Jan-Kees van Asperen / Peter v.d. Koppel en Henk de Gans / Rien Keppel. Er werd hard gestreden om de winst. De wedstrijd is uiteindelijk beslist in vier games., de winnaars zijn Jan-Kees en Peter. GEFELICITEERD.!

Clubkampioenschappen Junioren

Zaterdag 7 januari 2023 was het (de hoogste) tijd voor de Ta-La-Ni  clubkampioenschappen junioren 2022. Er is gespeeld in een 8-kamp. Nadat iedereen vijf wedstrijden hadden gespeeld was de lunchpauze. (friet, frikandellen en melk).  Daarna werden de laatste (meest spannende rondes) gespeeld. Dit leverde de volgende eindstand op:
1. Daniel Trapman
2. Levi Ooms
3. Ysabella Wulff
4. Nout Boender
5. Lisa Benschop
6, Lucas Noorland
7. Luca Venderbos
8. Lars Broekhuizen

Waterlinie-toernooi

Donderdag 8 december 2022 is bij Ta-La-Ni het Waterlinie-toernooi gehouden. Het toernooi stond in het teken van het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie. In totaliteit deden 30 spelers van 5 verschillende regionale tafeltennisverenigingen. mee.
De winnaars van de 5 poules (van links naar rechts) zijn:
René Roest (Ta-La-Ni)
Eef Schouten (TTV Papendrecht)
Rick Ouwerkerk (Ta-La-Ni)
René Vermeer (MTTV)
Hugo Baas (Nileta)